BETEGBIZTONSÁG ÉS HIGIÉNÉS FEJLESZTÉSEK A SZIGETVÁRI KÓRHÁZBAN
(EFOP-2.2.18-17-2017-00004)

Program neve:

Emberi Erőforrás Operatív Program

Projekt azonosító:

EFOP-2.2.18-17-2017-00004

Projekt címe:

Betegbiztonság és higiénés fejlesztések a Szigetvári Kórházban

Támogató alap:

Európai Regionális Fejlesztési Alap

Kedvezményezett neve

Szigetvári Kórház

Projektmenedzser: Kolovics Renáta, kolovics.renata@szigetvarkorhaz.hu
Szakmai vezető: dr. Lakatos Levente

A szerződött támogatás összege:

17.894.615 Ft

Támogatás mértéke:

100 %

Projekt megvalósítás időtartama:

2019.01.01 - 2019.05.31

A projekt pályázatban rögzített célja:

A Szigetvári Kórház sikeres pályázatot adott be az Emberi Erőforrás Operatív Program (EFOP) EFOP-2.2.18 kódszámú „Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben” pályázati felhívásra és szerződést kötött az Emberi Erőforrások Minisztériuma EU Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársággal, mint Támogatóval a Betegbiztonság növelése a Szigetvári Kórházban című EFOP-2.2.18-17-2017-00004 azonosító számú projekt megvalósítására. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 17,87 millió Ft vissza nem térítendő támogatás formájában kerül finanszírozásra.

Az 17,87 millió forint európai uniós támogatás segítségével két területre fókuszál. Egyrészről kézhigiénés eszközök beszerzését támogatja a program, elősegítve a megfelelő kézfertőtlenítés gyakorlatának kialakítását. A kórház területén 140 karos fali adagoló felszerelése mellett a kiemelt területeken érintés nélküli szenzoros adagolók kerülnek telepítésre, összesen 40 darab. Továbbá bevezetésre kerül egy kézhigiéniát oktató és fertőtlenítést ellenőrző rendszer egy záró fertőtlenítéseket végző készülékkel együtt. A berendezések beszerzése megtörtént, felszerelésük folyamatos.

A megvalósuló projekt másik területe a labordiagnosztika fejlesztése, mely során laboratóriumi mikroszkóp és a minták előkészítéséhez használatos centrifuga került beszerzésre.

A fejlesztés eredményeként a Szigetvári Kórházban nagymértékben javulnak a higiénikus betegellátás feltételei, melyek hozzájárulnak a fertőzések visszaszorításához és a betegbiztonság növeléséhez.